Zašto VIDEO marketing?

Zašto video?

  • Google voli video
  • video je idealan za dijeljenje (“share”) i klikanje
  • video plijeni pozornost
  • ako slika vrijedi 1000 riječi, koliko tek vrijedi video

U ovom ćemo vas tekstu naučiti kako iskoristiti svoj video u cilju povećanja konverzije i porasta prodaje u području vašeg online poslovanja.

Zašto je VIDEO tako važan za INTERNET PRODAJU?
Video ima nevjerovatnu sposobnost povećanja konverzije time što potencijalnom kupcu pomaže u razumijevanju proizvoda koji se prodaje  (pruža  kritičnu količinu informacija o proizvodu). Prema istraživanju provedenom od strane Marketing Sherpa, nakon odgledanog videa, vjerojatnost da će potencijalni kupac zaista i kupiti proizvod se povećava za čak 64%. Uzrok tome leži u činjenici da je video najbolji mogući način za prezentaciju proizvoda i njegovih benefita kupcu. Iste se informacije mogu kupcu servirati i kroz fotografije, specifikacije karakteristika i/ili iskustva korisnika proizvoda, no niti jedna od tih metoda nije efikasna kao video.
Postoje i drugi razlozi (uz samu prezentaciju proizvoda / usluge) zbog kojih vaša marketinška strategija mora uključivati i video. Pogotovo ako vaš posao uključuje i online trgovinu (web shop).

1. Google voli video
U rezultatima pretrage, Google uvijek nudi kombinaciju rezultata pretrage iz područja fotografija (Image), karata (Maps) i videa (Video). Samim time, ako uz svoju ključnu riječ (proizvod/uslugu) imate vezan i video, imat ćete i dodatni kanal za pozicioniranje na Google tražilici (pogotovo ako vaša konkurencija nema uključen video u svoje marketinške alate). Dodatna istraživanja pokazuju da Google daje prednost (favorizira) web stranice koje imaju uključen i video u svoj sadržaj. Dakle, video unutar vaše web stranice, bitno povećava mogućnost visokog pozicioniranja na Google tražilici (idealno bi bilo da video bude postavljen na YouTube, koji je također dio Google kompanije).

2. Video je idealan za dijeljenje (“share”) i klikanje
Istraživanja pokazuju da su korisnici skloniji dijeljenju (kolikvijalno “šeranju”) video filmova, nego tekstualnih stranica. Također korisnici puno češće “kliknu” na video sadržaj, nego na vizualne i multimedijalne sadržaje tipa bannera.

3. Video plijeni pozornost
Statistika pokazuje da vrijeme koje posjetitelji web stranica provode gledajući video oglase na internetu stalno raste. Razlog tome je što gledanje video oglasa, u usporedbi sa čitanjem opširnog teksta s informacijama o proizvodu, iziskuje manji napor. Video tako dopire i do dijela publike koji se ne bi upuštao u čitanje teksta te nikada ne bi došao do navedenih informacija.

4. Ako slika vrijedi 1000 riječi, koliko tek vrijedi video…
Video ima sposobnost da prenosi izuzetno veliku količinu informacija u relativno kratkom vremenskom periodu. Odlučite li se za video oglas, prenijet ćete potencijalnom kupcu mnogo više informacija o proizvodu puno brže nego kroz druge marketinške kanale. S dobro snimljenim videom je moguće čak i utjecati na kupca na emotivnoj, podsvjesnoj razini – sugerirati kupcu što treba osjećati prema proizvodu koji prezentirate, probuditi podsvjesnu želju za proizvodom/uslugom.

Zaključak:
Video je još uvijek nedovoljno iskorišten marketinški alat.
Kako je video oprema danas postala prilično povoljna i zaista dostupna svima, više nema isprike za nekorištenje prednosti online video oglašavanja.
Važno je samo osmisliti strategiju koja će donijeti vašim kupcima kvalitetno iskustvo i dodatnu vrijednost, a vama – naravno – novac!

Važno:
Želite li svoj posao (i internet prezentaciju) podići na viši nivo i nadmašiti konkurenciju, nemojte podcjenjivati moć video marketinga te ga obavezno uklopite u svoj marketinški paket.

Leave A Comment

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms